Ons Rundvlees  van Koppen Partyservice


Iers Rundvlees

Deze runderen grazen een groot deel van het jaar op de groene weilanden. 's Winters staan de dieren in de stal. Lekker op stro. Waar rust, ruimte, frisse lucht, regelmaat en een goede verzorging dagelijkse kost zijn. Kleinschalige veehouderijen gerund door vakkundige boeren,waar runderen speciaal gehouden worden om de kwaliteit van hun vlees. De voeding buiten het gras bestaat uit hooi en geconserveerd gras. Hoogwaardig en natuurlijk.

Diervriendelijkheid

De rundveehouderij in Ierland is extensief, wat inhoudt dat het vee veel ruimte heeft om te grazen. Kuddes leven in harmonie met de natuur en lopen het grootste deel van het jaar buiten. Na de geboorte blijven de kalveren zes maanden bij hun moeder. In de winter staan de dieren op stal, met voldoende ruimte om te liggen. Na 22 tot 30 maanden zijn de dieren volgroeid en op gewicht voor de slacht.

Grasgevoerd

Sappig, mals gras staat aan de basis van Ierse veeteelt. Het grootste deel van het jaar leven de runderen buiten, zich voedend wat de natuur hen biedt. Behalve dat het klimaat in Ierland perfect is voor grasproductie bestaat het land grotendeels uit kalksteen, een grondsoort die optimaal is voor eersteklas gras. Daarnaast groeit er veel klaver: 'shamrock'. De jonge klaver is niet voor niets het nationale symbool! Deze ‘shamrock’ is in staat om stikstof aan de bodem toe te voegen en daarmee een belangrijke bodemverbeteraar. Daarnaast is de klaver waardevol veevoer, omdat het veel eiwit, fosfor en calcium bevat.

Gezondheid

In Ierland eten runderen gras, klaver en kruiden. Dat zorgt niet alleen voor meer smaak, ook komt uit wetenschappelijke hoek steeds meer bewijs dat een grasgevoerd rund gezonder is dan een rund dat met granen is bijgevoerd. Grasgevoerd rundvlees heeft een dieprode kleur en een hogere CLA (geconjugeerd linolzuur) dan met graan (bij)gevoerd rund. Recent onderzoek geeft aan dat CLA bij mensen de groei van het aantal vetopslagcellen remt. Dat is interessant als je op je gewicht en gezondheid let! Bovendien levert vlees van rund dat in de weide heeft gegraasd meer omega-3 vetzuren en veel vitamine A en E, bouwstenen voor een goede gezondheid. Grasgevoerde runderen hebben daarnaast minder verzadigde vetzuren en ook dat draagt bij aan een gezonde voeding.

De combinatie van een grasdieet en volop lichaamsbeweging zorgt bij runderen voor een mooie en intense vleessmaak en voor vlees dat perfect past in een verantwoord consumptiepatroon. Zowel echte Bourgondiërs als mensen die letten op hun gezondheid zijn het beste af met vlees van runderen die zijn opgevoed op een dieet van gras.

Het Ierse gras

'Het gras is altijd groener aan de overkant.' Dus ook in Ierland! Over of dit gezegde ook letterlijk zo is kunnen we discussiëren. Wat wel zeker is, is dat het klimaat er in Ierland voor zorgt dat het gras extreem sappig is en dat het veel klaver bevat… waardoor Irish beef zo smaakvol is.

Ons Varkensvlees  van Koppen Partyservice


Topkwaliteit Varkensvlees van het Topvarken

Altijd het lekkerste advies...
Bij ons bent u niet alleen op het juiste adres voor het beste vlees, wij geven u graag het juiste advies voor de lekkerste bereiding.

Topvarken, Topkwaliteit
Met de lekkerste eigenschappen:

  • Bijzonder varkensvlees voor de echte fijnproever
  • Minder vochtverlies dus super mals vlees
  • Vol van smaak met uitstekkende vlees-vetverhoudingen
  • Afkomstig van duurzame boerderijen
  • Elke dag vers
  • Met milieukeurmerk: Eerlijk van boer tot bord

Verantwoord Topvarkensvlees met milieukeur

Wanneer u kiest voor varkensvlees met milieukeurmerk, dan kiest u niet alleen voor het lekkerste vlees van de beste kwaliteit, dan weet u ook dat de oorsprong van het vlees gegarandeerd goed en verantwoord is.

Vlees van het Topvarken is afkomstig van dieren waaraan de volgende eisen zijn gesteld:

Dierwelzijn
Er zijn strenge eisen ten aanzien van de leefomgeving van de dieren. De leefomgeving moet ruimer zijn en moet dusdanig worden ingericht dat de dieren zich er prettig voelen. Het Topvarkensvlees met milieukeur beantwoordt aan de eisen.

Diergezondheid
Milieukeur stelt hoge eisen aan het voedsel. Zo eten ze geen vloeibaar voedsel, maar alleen een mix van granen en soja. Het water wat ze drinken wordt gecontroleerd.

Milieu
De bedrijven waar het vlees vandaan komt moeten voldoen en werken volgens strenge milieu-eisen. Bijvoorbeeld regels voor ammoniak, 'groene' soja, groene stroom enz.

Topvarkren met milieukeur, van nature lekkerder!

Vers Vlees voor in de diepvries

Bestellingen: de ene week bestellen, de andere week ophalen.

Bestelformulier
Specialiteit Frikadellen

Van Koppen maakt zelf verse frikadellen, vers verpakt per 5 stuks.

Bestelformulier
Specialiteit Grillworst

Verse Grillworsten in 4 smaken: naturel, kaas, paprika en bami.

Bestelformulier
Verse Broodjes

Nieuw bij van Koppen, verse broodjes zoals gezond, ham, ei

Bestelformulier

Catering / Barbecue
drumsticks, spareribs, speklapje, barbecueworstje, hamburger...

naar barbecue

Catering / Salades
rundvleessalade, zalmsalade, huzarensalade, fruitsalade, pastasalade...

naar salades

Catering / Maaltijden
zuurkoolschotel, boerenkoolstampot, lasagna, nasi goreng, hazepeper...

naar maaltijden

Voor een verantwoord stuk vers vlees moet u bij van Koppen zijn, wij leveren Topkwaliteit vlees.

van Koppen Partyservice & Catering in het Algemeen Dagblad!

lees het AD

VOF Slagerij van Koppen

Raadhuisstraat 3
3214AP Zuidland

T. 0181 45 1480
T. 06 3003 1578
E. info@vankoppenpartyservice.nl

Onze winkel is elke woensdag geopend
van 8:00 - 17:00 uur

Wij werken volgens de geldende HACCP-normen van de KNS.

© Copyright - van Koppen Partyservice & Catering - All rights reserved. | Powered by Xenodesign